True
Jongeren.TV - TV kijken via internet, de beste Jongeren tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Jongeren.TV

Puberruil Zapp - Alle afleveringen

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Casper vs Job

De stoere Brabantse Casper, zijn twee broers en ouders delen één grote passie: BMX'en. Hij ruilt met Job, die met zijn ouders in woongroep 't Groene Sticht in Utrecht woont. Job helpt daar onder andere in de tweedehandswinkel. De fantasierijke Job van elf jaar mag dan wel enig kind zijn, in de innovatieve woonwijk 't Groene Sticht woont iedereen samen als één grote familie. Dollen met de vrijwilligers in kringloopwinkel de Emmaus, een hapje eten bij de Hoge Weide waar mensen met een handicap werken of oude meubels pimpen bij Remake, Job voelt zich helemaal thuis op het plein. Diversiteit, respect en duurzaamheid is erg belangrijk in huize Smits. Zo wekken ze energie op met zonnepanelen, wordt vrijwel alles gerecycled en staat er geen auto voor de deur. Job zou het liefst zien dat iedereen iets korter zou douchen of op een andere manier zorgt dat de natuur gespaard wordt. Maar zijn allergrootste wens is om later profhonkballer te worden. Tijdens zijn pitchertraining oefent hij flink op zijn strakke worpen. Met zijn vrienden bezoekt hij musea of hij droomt weg bij een spannend historisch verhaal op de leesbank in de Emmaus. De elfjarige ultra-sportieve Casper leeft voor de stoere fietssport BMX. Zijn familie woont dan wel in het Brabantse dorpje Geldrop, voor wedstrijden reizen ze met hun caravan door de hele Benelux. Deze drievoudig Nederlands kampioen kan niet achterblijven op de Europese- en Wereldkampioenschappen en traint heel hard voor zijn grote droom: meedoen aan de Olympische Spelen. Dat Casper door de winterse temperaturen zijn BMX-fiets tijdelijk in de schuur moet zetten betekent niet dat hij stilzit. Hij doet graag een lesje kickboks met zijn twee grote broers, die hem niet ontzien tijdens een potje sparren. Onder het motto 'daar word je hard van' komt Casper een heel eind. Zijn grenzen opzoeken doet hij ook samen met zijn vrienden in het skatepark.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Elena vs Meike

De half-Russische Elena ruilt met de vrolijke en sportieve Meike. Elena is een bevlogen jongedame met een duidelijk doel in haar leven: musiceren. Hoe zou zij het vinden om te ruilen met de vrolijke en sportieve Meike, wier toekomst nog helemaal openligt? In het huis van muzikale Elena komen de muzieknoten je tegemoet. Half-Russische Elena is een bevlogen jongedame met een passie voor klassieke muziek. Zij is een echte pianovirtuoos en daarnaast zingt zij opera. Zij heeft dit niet van een vreemde. Haar moeder, ook Elena genaamd, is een professioneel operazangeres. Het huis van de Elena's is dan ook helemaal ingericht op musiceren; twee vleugels in de woonkamer, op iedere verdieping wel een keyboard en zij hebben zelfs geluidsdichte ruimtes. De dames produceren nogal veel volume en willen hun buren niet tot last zijn. Mensen denken over het algemeen dat Elena door haar moeder gepusht wordt om ook opera te zingen, maar niets is minder waar. 'Ik wil zelf klassieke muziek maken. Ik voel mij echt een beetje beledigd wanneer mensen denken dat ik dit van mijn moeder moet doen, want het is echt mijn keuze!' Wanneer Elena niet aan het zingen is, dan vind je haar met haar neus in de boeken. Elena zit op het gymnasium en geniet erg van vakken zoals Grieks en Latijn. Doordat muziek en scholing zoveel tijd in beslag neemt blijft er weinig tijd over voor vrienden. Gelukkig ziet zij bestie Elim iedere donderdag bij zangles, want zij zijn zangpartners en doen mee aan internationale zangconcoursen. Elena ruilt met de supersportieve Meike. Zij is anderhalf jaar geleden met haar ouders, jongere zusje en broertje vanuit Brabant richting Utrecht verhuisd. De verhuizing heeft dit al hechte gezin nog hechter gemaakt, omdat iedereen opnieuw moest beginnen en zij op elkaar waren aangewezen in deze nieuwe stad. Er wordt bij Meike thuis veel gepraat en ze vinden het belangrijk dat naast de drukke schema's er ook tijd is voor 'quality time' met het gezin.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Jim vs Matthijs

De nuchtere boerenknul Matthijs komt uit het Overijsselse Langeveen waar zijn ouders een varkens- en koeienboerderij hebben. Hij ruilt met de stadse Jim uit Haarlem die later voetbalcommentator wil worden. Jim woont met zijn ouders en broertje in Haarlem. Met zijn vintage bril en hoedje maakt hij de blits in deze stad. Mode is best belangrijk voor hem en het liefst draagt hij gekleurde kleding, want: 'kleur brengt fleur'. Dat is ook een van de redenen waarom hij vogels zo mooi vindt. Af en toe brengt hij een bezoekje aan een vogelasiel om deze gevleugelde vrienden te bekijken. Het gezin komt tot rust als ze yoga oefeningen doen en dromen over hun vakanties op Ibiza. Voetbal is Jim zijn grote passie, maar zijn grote droom is om sportcommentator te worden. Regelmatig trapt hij een balletje met zijn vrienden of broertje en dan voorziet hij het spel enthousiast van commentaar. De boer'n jong'n Matthijs woont in het oosten van het land met zijn ouders, zus en twee broers. Ook woont zijn oma naast hen. De hele familie neemt het regelmatig tegen elkaar op tijdens een potje kegelen. Voetballen vindt Matthijs te gek, maar hij trekt er ook regelmatig op uit om met zijn vrienden rond te scheuren op een quat of ze halen kattenkwaad uit. De ouders van Matthijs hebben een boerderij. Daar hebben ze vijftig melkkoeien en zeshonderd vleesvarkens. De vader van Matthijs is boer en zijn moeder werkt in een slagerij. Als Matthijs er zin in heeft helpt hij zijn vader een handje met het melken van de koeien, maar later het bedrijf overnemen dat ziet hij niet zo zitten. Toch lijkt het Matthijs ook niets om later in een rijtjeshuis in de stad te wonen, al kun je in de stad wel 'donders' mooie dingen kopen. Hoe reageert Matthijs op de grote stad? En kan hij met zijn Twentse accent voetbalcommentaar geven? Hoe voelt Jim zich op een boerderij? En lukt het hem om het stuur van de quat recht te houden?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Kristo vs Winston

De stoere Kristo uit Monster heeft een groot cv als dj. Hij ruilt met de Chinese Winston uit Rotterdam die van klassieke muziek houdt. De Chinese Winston woont met zijn ouders, zus en zusje in een mooi herenhuis in een rustig gedeelte van Rotterdam. Winston is een beschaafde en introverte jongen die graag volgens de regels leeft. Zijn ouders zijn eigenaren van een chique Chinees restaurant. Zij werken hier zes dagen in de week en daarom ziet Winston zijn ouders niet zo veel. Maar Winston heeft zelf ook een overvol programma. Zijn huiswerk vindt hij een van de belangrijkste activiteiten van de week. Daarnaast krijgt hij iedere week pianoles. Dan speelt hij het allerliefst klassieke muziek van de componisten Bach of Mozart: hier wordt Winston rustig van. Ook slaat hij graag een balletje met zijn golfclub tijdens de wekelijkse les. Thuis wordt er altijd Chinees gesproken en van Winston wordt verwacht dat hij aan de huiselijke gesprekken meedoet. Daarom heeft hij samen met zijn zusje elke zaterdag Chinese les. Deze slimme jongen draagt het lieft nette blouses met grote logo's. De stoere Kristo woont als enig kind met zijn ouders in Monster. Aan het eind van de straat is het strand. Daar surft Kristo door de hoge golven. Deze ondernemende jongen heeft al een aantal gave producties op zijn curriculum vitae staan, hij timmert namelijk aan de weg als dj, producer en rapper. Zijn moeder rijdt hem naar alle feestjes. Daarnaast schrijven ze samen pakkende teksten, passend bij de coole beats. Deze levensgenieter is er maar druk mee, thuis oefent hij zijn dj-set, hij heeft gedraaid tijdens het Festival Mundial en binnenkort gaat hij zijn videoclip opnemen in de studio. Met zijn vader deelt hij zijn passie voor sport. Deze actieve jongen doet aan de vechtsport aikido en volgt ook nog breakdanceles. De kledingstijl van hiphoppers past helemaal bij deze hippe jongen: een laaghangende broek, T-shirt met print, kleurrijke gympen en een pet maken zijn outfit compleet.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Isabel vs Meghan

De zelfverzekerde Isabel woont met haar ouders en twee broers midden in Den Haag. Hun appartement op de begane grond staat in een levendige en bruisende omgeving waar de trams af en aan rijden en de winkels op loopafstand zijn. Deze supersportieve meid sport zeven dagen in de week. Ze is vijf dagen in de week bezig met cricket, omdat ze in Jong Oranje zit. De rest van de dagen besteedt ze aan hockey. Ze wil dolgraag carrière maken in de sportwereld. De passie voor sport heeft ze niet van een vreemde: bijna het hele gezin doet aan cricket en zet zich daarnaast vrijwillig in bij de voetbalclub. Isabel heeft last van hartritmestoornissen en slik medicijnen. De positieve Isabel maakt zich daar totaal geen zorgen over en maakt van iedere dag een feestje. Het gezin is heel hecht; met haar moeder gaat ze regelmatig naar de markt om fruit te kopen, met haar vader gooit ze een dobber in het water en met haar broers heeft ze de grootste lol. De sociale Isabel heeft ook hele leuke vriendinnen. Met hen gaat ze naar het strand, het zwembad of buiten longboarden. Isabel is 'one of the guys' en loopt het liefst in haar sport-outfit. De zorgzame Meghan woont samen met haar moeder in een rijtjeshuis in Tilburg. Ze heeft nog een halfbroer en halfzus, die beide uit huis wonen en van andere vaders zijn. Meghan heeft geen contact met haar vader, maar met haar moeder is ze twee handen op een buik. Ze hebben een grote passie voor dieren. Regelmatig geven ze onderdak aan zwerfdieren; zo hadden ze laatst een kalfje in huis genomen, maar ook de paarden, honden, fredjes en poezen komen aan aandacht niets te kort. Haar moeder heeft een bed getimmerd waar je wel met zes meiden in kan liggen; dit doet Meghan dan ook vaak met haar vriendinnen tijdens logeerpartijen. Deze verzorgde dame heeft een aparte kamer die dient als salon om alvast te oefenen voor haar droombaan: kapster en nagelstyliste.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Inez vs Marijke

Inez uit Heemstede, die vroeger in Amerika en Wales heeft gewoond ruilt in KRO Puberruil Zapp met Marijke. Marijke woont op een echte koeienboerderij in het Friese Kollum. Marijke woont samen met haar ouders en broer in het Friese dorpje Kollum. Hier runnen haar ouders een boerderij met koeien. Marijke is een meisje dat haar handen graag uit de mouwen steekt en niet vies is om te helpen op de modderige boerderij. Kalfjes melk geven, op de trekker rijden en zelfs helpen bij een bevalling, deze dierenvriend doet het allemaal. Daarnaast is ze graag in de weer met haar kalf, een tuinslang en shampoo, want haar kalf moet goed voor de dag komen tijdens de kalfkeuring. Het liefst maakt ze van dieren helpen haar beroep, ze wil namelijk dierenarts worden. Met haar beste vriendin is ze vaak op de hooizolder te vinden. En één keer in de zoveel tijd tutten de meiden zich helemaal op om naar de disco in de boerenkeet te gaan. Inez heeft al veel van de wereld gezien: ze is geboren in Amerika, vervolgens emigreerde het gezin naar Engeland en Wales en sinds haar achtste wonen ze in Heemstede. Thuis spreken ze veel Engels, want dat is er met de paplepel ingegoten. De ondernemende Inez doet alleen maar dingen die ze leuk vindt en dat zijn er nogal wat: kickboksen, gitaar spelen, djembé spelen, tekenen, rommelmarkten afstruinen, naar concerten van de bekendste popsterren en op hoog niveau judoën. Naast dit drukke programma maakt ze graag tijd vrij om met haar vriendinnen in de jacuzzi te giechelen en te praten over jongens, want haar droomman heeft Inez nog niet gevonden. Hoe vindt de Inez het om in galajurk naar de boerendisco te gaan? En kan ze een handje helpen op de boerderij? Hoe is het voor Marijke om in een gezin te komen waar ze Engels praten? En wat vindt ze van de stoere sport kickboksen?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Justian vs Jasper

De hoogbegaafde Justian uit Apeldoorn is gek op alles wat met computers te maken heeft. In KRO Puberruil Zapp ruilt hij met de sportieve en stoere Jasper uit Vleuten, die alles kan doen wat zijn hartje begeert. De vrolijke Jasper woont met zijn ouders en zus in een groot vrijstaand huis in Vleuten. Zijn vader is bijna nooit thuis, want die heeft een drukke en belangrijke directiefunctie. Jasper vindt dat niet zo erg, want daardoor kunnen ze veel dure dingen kopen en leuke dingen doen. Zo gingen ze op vakantie naar Mallorca, Barcelona, Parijs, Londen en Maleisie. Naast alle uitstapjes, vult Jasper zijn vrije tijd sportief in. Hij steelt de show met zijn zelfgekweekte spierballen op de atletiekbaan. Hier is hij het liefst aan het kogelstoten, speerwerpen of hoogspringen. En met karate heeft hij inmiddels de groene band veroverd. Deze krachtpatser is dol op spannende activiteiten of ingewikkelde mysteries. Later wil hij dan ook niets liever dan rechercheur worden. De hoogbegaafde Justian woont met zijn ouders en zusjes in Apeldoorn. De kleine rijtjeswoning staat bomvol spullen en dan vooral met Justians spullen: zo staan er veel computers en is zijn slaapkamer bezaaid met Playmobil. Samen met zijn goede vriend Wesley heeft Justian een computerbedrijf opgericht. Deze slimmeriken monteren, demonteren, programmeren en coderen computers en bouwen ook nog eens apps, games en websites. Deze kletskous steekt enorm veel tijd in zijn bedrijf, maar weet daarnaast tijd vrij te maken voor saxofoon-en schaakles. Ook maakt hij graag met zijn opa een boswandeling over de Hoge Veluwe; zijn opa is daar namelijk boswachter. Vroeger is Justian heel erg gepest, maar nu zit hij op een nieuwe school en heeft hij het heel erg naar zijn zin. Is Jasper een beetje technisch aangelegd? En hoe reageert hij op het pestverleden van Justian? Houdt Justian zich staande tijdens de karateles? En zal hij de dader vinden tijdens de rechercheursopdracht?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Madleen vs Layo

Layo is geboren in Nigeria. Omdat haar biologische moeder niet voor haar kon zorgen, is zij als baby geadopteerd. Nu woont Layo met haar broer, zusje en ouders in Dronten. Haar broer en zusje zijn ook geadopteerd, maar hebben andere ouders. Deze stoere chick gaat het liefst op pad met haar vriendinnen. Lekker chillen bij een pleintje in de buurt, op de fiets naar Walibi, naar de disco in het jongerecentrum of shoppen in de stad. Het gezin zit vol muzikaal talent. Met haar broer en moeder zit ze in een orkest, waar Layo op de drums slaat. Ook al doet Layo erg stoer, zodra ze in de spotlights staat wordt ze verlegen. Van dieren moet ze niets hebben, de kippen van haar vader vindt Layo maar irritant. Thuis hoeft ze ook niet veel te doen. Layo ligt graag op de bank onder een kleedje naar een goede film te kijken. Circusmeisje Madleen Renz is altijd onderweg, want haar ouders hebben een circus. De hele familie is actief in de piste. Haar vader doet de hoofdact met de olifanten, de zussen van Madleen doen een toveract en haar broer hangt met zijn vriendin in de trapeze. Madleen zelf steelt de show met haar eigen paarden- en hoepelact. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is deze showgirl druk bezig met het verzorgen van de paarden, olifanten en lama's. Door haar drukke, reizende leven is het moeilijk om vriendschappen te onderhouden. Haar droom is om later een groot circus te hebben met heel veel dieren. Want een leven zonder dieren, kan Madleen zich echt niet voorstellen. Hoe vindt Madleen het slaapfeestje met Layo's hechte vriendengroep? En hoe wereldwijs is Madleen eigenlijk? Hoe zal Layo het vinden om 's ochtends vroeg poep te scheppen? En Madleen heeft wel een hele wilde opdracht voor haar in petto.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Zus vs Isa

Tomboy Zus woont samen met haar drie grote broers, zusje en ouders in Sevenum, een boerendorpje in Limburg. Het gezin woont op een verbouwde woonboerderij en wordt vergezeld door een heleboel dieren: twee schapen, vijf woestijnratten, twee konijnen, tien cavia's, vijf vissen, een hond en een hok vol kippen. Zus leeft in een groot en hecht gezin, thuis is er altijd wel iemand om mee te spelen. Ze is het allerliefst in de buitenlucht waar ze door de modder rolt, hutten bouwt en haar vader helpt met timmeren. Samen hebben ze al een sauna en een wigwam in elkaar geklust. In het leven van een echte Limburger mag carnaval natuurlijk niet ontbreken. Ieder jaar treedt Zus op met de band, waarin zij met veel bravoure de trommel bespeeld. Om haar uiterlijk geeft Zus nauwelijks. De humoristische Isa woont voornamelijk bij haar moeder in Den Bosch. Haar ouders zijn kortgeleden gescheiden. Ondanks dat Isa het er niet altijd makkelijk mee heeft, laat deze vrolijke meid zich niet van haar stuk brengen. Ze zingt de sterren van de hemel in een kinderkoor en deze nachtegaal kan uren filosoferen over het leven. Vaak explodeert haar hoofd van de ideeën. Zo zet ze haar hersenspinsels graag op papier en ze heeft zelfs al een eigen boek geschreven. Isa heeft een goede band met haar moeder, die voor haar werk veel bezig is met gezonde voeding. Zo was ze lange tijd kok in een restaurant, maar sinds de scheiding kan ze dit werk niet meer combineren met de zorg voor Isa. Op dit moment geeft ze kinderworkshops. Samen met Isa staat ze graag in de keuken te bakken en braden. Hoe bevalt het Isa in een enorm groot en druk gezin? En hoe gaat het timmeren haar af? Hoe vindt Zus het om alleen met een moeder te zijn? En kan ze als zangeres het kinderkoor versterken?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Sophie vs Alida

De welgestelde Sophie woont met haar gezin en au pair in Amsterdam. Ze ruilt met Alida uit een Veenendaals gezin, dat zeer bewust omgaat met geld en energie. Alida woont met haar ouders en tweelingzus in Veenendaal. Haar twee oudere zussen zijn het huis al uit. Moeder verdient de kost en vader is huisman. Het gezin heeft daarom niet veel te besteden en hierdoor hebben ze wat maatregelen moeten nemen: zo hebben ze hun huis laten omtoveren tot een energie neutrale woning. Om warm water te krijgen moeten ze water opwarmen met hout in een speciale kachel. Daarnaast heeft het energiebewuste huis zonnepanelen en spaarlampen om extra kosten te drukken. De ouders van Alida lopen iedere ochtend een krantenwijk zodat ze een extraatje hebben. Gezinsuitjes en betaalde hobby's zijn zeker niet vanzelfsprekend, maar door een kortingsactie kan Alida toch naar stijldansles. Sophie uit Amsterdam heeft niets te klagen. Deze hippe meid woont met haar ouders en broertje in een luxe twee-onder-een-kapwoning aan het IJ. De hele zolder is eigendom van de Amerikaanse au pair. Niet alleen zijn haar ouders erg druk, ook Sophies week zit behoorlijk vol gepland: hockey, paardrijden en tennis. In haar vrije tijd beleeft ze leuke tijden met haar au pair, met wie ze vloeiend Engels spreekt. Daarnaast heeft ze regelmatig verjaardag-en slaapfeestjes met vriendinnen. Hier kletsen ze heel wat af, ook dobbert ze graag op het water in haar eigen motorbootje. En wanneer haar ouders tijd vrij maken, gaan ze met z'n allen naar dierentuinen, pretparken, restaurants en op vakantie naar tropische oorden. Is Sophie zich bewust van haar eigen energieverbruik? En hoe vindt zij het om haar handen uit de mouwen te steken? Wat vindt Alida van de luxe lunch met het gezin? En kan ze ook balletjes raken op het hockeyveld?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Joep vs Jesse

De nuchtere Joep woont met zijn zusjes en ouders op een boerderij in Maren-Kessel. Hij ruilt met de levendige Jesse uit Heeze die geadopteerd is uit Amerika. Jesse is geboren in Philidelphia en geadopteerd toen hij twee weken oud was. Een tijdje later kreeg Jesse een broertje; zijn ouders adopteerde Ishan, een jongetje van Turkse komaf. Jesse weet nauwelijks iets van zijn biologische ouders. Hij woont tegenwoordig alleen met zijn adoptiemoeder en broertje; zijn adoptieouders zijn namelijk twee jaar geleden gescheiden. Jesse ziet zijn vader daarom een stuk minder. De nieuwsgierige Jesse is heel erg geïnteresseerd in geschiedenis. Het liefst gaat hij terug in de tijd om Napoleon en koning Willem II te ontmoeten, dit zijn zijn grootste helden. Met zijn vrienden maakt hij muziek of laat hij zijn moves zien tijdens de hiphoples. Jesse wil later burgemeester worden, want bepalen wat er in 'zijn' dorp gebeurt, lijkt hem helemaal te gek. De stoere Joep woont met zijn twee zusjes en ouders op een boerderij. Ze zijn een gezellig, hecht gezin. Naast zijn familie wonen hier ook tweehonderd koeien. Zijn vader staat 's morgens al om half 6 op om de koeien te melken. De rest van de dag is hij hard aan het werk in de stallen. Het boerenleven zit in het bloed van de familie. Niet alleen vader maar ook moeder is opgegroeid op een boerderij en ook Joep wil later boer worden. Nu helpt hij al regelmatig met het voer aanschuiven of de kalfjes voederen. Hij vindt het buitenleven op de boerderij heerlijk. Met zijn vrienden gaat hij vaak vissen. Ze nemen dan hun speciale viskarren mee, zodat ze al hun visgerei goed kunnen vervoeren. Verder dan Maren-Kessel komt Joep bijna nooit. Hoe reageert de zorgeloze Joep op de geschiedenis van Jesse? En kan hij een beetje ritme houden tijdens de hiphoples? Hoe is het voor Jesse om in een hecht en oer-Hollands gezin te zijn? En wat vindt hij van het boerenleven? Kijk voor meer informatie op www.zapp.nl/puberruil-zapp

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Mariah vs Marit

De stoere, nuchtere Mariah woont met haar familie in een woonwagenkamp in Maastricht. Ze ruilt met de enthousiaste en vrolijke Marit uit een degelijk gezin uit Kerkrade. Mariah woont samen met haar ouders, zus Georgina (15) en zusje Shanaya (2) in een woonwagenkamp in Maastricht. Bijna haar hele familie woont daar ook. Het huis is altijd brandschoon, want dat is voor de kampers heel erg belangrijk. Mariah helpt haar moeder regelmatig met de dagelijkse schoonmaak. In haar vrije tijd gaat deze stoere chick het liefst de straat op om een potje te voetballen. Ze heeft veel vrienden, die ook in woonwagenkampen wonen. Vriendinnen van school komen namelijk niet over de vloer, vanwege de slechte verhalen die er rondgaan over woonwagenkampen. Volgens Mariah is het juist altijd erg gezellig in het kamp. In de zomer hebben ze er vaak barbecues. Haar oom speelt dan gitaar bij het grote kampvuur. De beschaafde Marit komt ook uit Limburg, alleen dan uit een totaal andere omgeving. Marit woont met haar ouders en broertje Yorrit (9) in een mooi groot vrijstaand huis aan de rand van een natuurgebied. In haar tuin heeft zij een groot zwembad, waar ze regelmatig met haar vriendinnen te vinden is. Marit is gek op paarden en gaat vaak naar de manege. Af en toe maakt ze een ritje, maar leuker vindt ze het borstelen en verzorgen van de paarden. Deze vrolijke en spontane meid is ook nog eens erg sportief. Atletiek is haar favoriete sport en met het gezin trekken ze vaak de natuur in. Samen maken ze een actieve wandeling of gaan ze op avontuur in een klimpark. De familie van Marit zit nooit stil. Zal Marit het ook zo gezellig vinden in het woonwagenkamp en zingt zij mee bij de barbecue? Hoe vindt Marit het om het hele huis schoon te boenen? En houdt Mariah de bootcamp in het bos vol? Zal zij de sportieve opdracht halen?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Lana vs Isabel

De creatieve Lana woont met een groot samengesteld gezin in Amsterdam. Lana ruilt met de stoere Isabel die een tijd lang in Oeganda heeft gewoond. De energieke Isabel woont met haar ouders en zus in Malden en doet aan voetbal, dansen, taekwondo en wil ook nog op atletiek. Als deze sportieveling tijd over heeft helpt ze haar moeder in de moestuin en speelt ze met haar pijl en boog in het hoge gras van hun tuin. Om een beetje tot rust te komen mediteert Isabel af en toe met haar moeder, maar na een paar minuten springt ze weer op om met haar vrienden te spelen. Tot twee jaar terug woonde de familie Boenders in Oeganda. Isabel ging elke dag naar de internationale school en speelde met haar vrienden in hun tuin waar ze regelmatig slangen, spinnen en andere wilde dieren tegenkwamen. De creatieve Lana woont met een samengesteld gezin midden in Amsterdam. De helft van de week woont iedereen bij haar moeder en stiefvader en zijn ze met zijn zevenen thuis. Dat is een drukke boel met haar vier broers, maar Lana moet er niet aan denken om alleen te zijn. Samen spelen ze een potje voetbal of springen ze in de zomer de gracht in om lekker af te koelen. Lana is het enige meisje in het gezin en houdt ook wel erg van meisjesdingen zoals nagels lakken met vriendinnen en klassiek ballet. Ze is gek op dansen, zingen, acteren, pianospelen en zelfs filmpjes regisseren en monteren. Later actrice worden ziet deze creatieveling dus wel wel zitten. Hoe is het voor Isabel om in een gezin met alleen maar broers terecht te komen? En hoe zit het met haar creativiteit? Hoe vindt Lana het om iets van de Afrikaanse cultuur te weten te komen? En kan ze genieten van de rust in de natuurlijke omgeving van Malden?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Eddie vs Mark

De nuchtere Eddie woont op een koeienboerderij in Adorp, hij ruilt met de fantasievolle Mark uit Raalte. Deugniet Eddie woont met zijn ouders en zussen in the middle of nowhere van Groningen. Ze wonen op een koeienboerderij die zijn ouders runnen. Ook hebben ze een hond, een paard en kippen. Eddie helpt niet graag op de boerderij, maar is er wel veel te vinden met zijn coole vrienden. Rijden door de modder op de skelter en de quad, klimmen en klauteren in de hooibalen en kattenkwaad uithalen doen ze maar wat graag. Eddie is een bijzondere verschijning: met zijn torenhoge hanenkam, oorbel en joggingpak maakt hij de blits op het platteland. Hij staat iedere ochtend een half uur voor de spiegel om met de föhn zijn haren in het juiste model te krijgen. Het excentrieke gezin is niet zo van de bordspelletjes, ze pakken het grootser aan. Met zijn ouders scheurt Eddie op de trike door het dorp en met zijn zus gaat hij met de luchtbuks naar de schietbaan. Daarnaast geniet het gezin met volle teugen op de dorpse kermis, waar Eddie een ster is in overall-hangen. Deze dondersteen moet er niet aan denken om te wonen in een stad vol stoplichten en drukte, op het platteland kan hij zich immers ongestoord uitleven. De fantasierijke Mark uit Raalte woont met zijn twee broertjes de ene week bij zijn moeder en de andere week bij zijn vader. Zijn moeder heeft namelijk sinds kort het huis verlaten om bij haar nieuwe vriend te wonen. Mark heeft het erg moeilijk met de scheiding, omdat hij zijn moeder ziet veranderen door haar nieuwe liefde. Deze vindingrijke jongen heeft de grootste fantasieën om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Hij droomt ervan om in een tijdmachine terug te gaan naar het tijdperk van de dinosaurussen. Tot die tijd moet hij het doen met zijn zelfgebouwde prototype. In Marks denkbeeldige wereld kan hij praten met dieren.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Roxy vs Sanne

Kids van elf en twaalf jaar ruilen een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes over.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Zilver vs Douwe

Zilver gaat helemaal voor zijn sport trampolinespringen. Hij traint vier keer per week, doet mee aan NK's en wint prijs na prijs. Zilver gaat natuurlijk voor goud, zijn grootste droom is dan ook om ooit met de Olympische Spelen mee te doen en te winnen. Hij traint regelmatig met zijn zus Bloem op de trampoline in de tuin. Maar Zilver heeft ook een heftige tijd achter de rug vanwege het overlijden van zijn vader. Gelukkig heeft hij een goede band met zijn moeder, zus en vrienden en kunnen ze er allemaal heel goed over praten met elkaar. Samen met zijn vrienden doet hij van alles: freerunnen, dj'en, cakejes bakken en jongleren. In het Friese dorpje Tzum woont Douwe met zijn familie. Ze zijn gelovig, maar elke week naar de kerk is er niet bij. Zijn ouders gaan naar de plaatselijke kerktoren om een heel andere reden. Ze zijn daar namelijk vrijwilliger en geven rondleidingen. Douwe kent de kerktoren op zijn duimpje en geeft zelf ook wel eens een rondleiding. Deze ondernemende jongen helpt zijn vader vaak met zijn werk als timmerman of legt hem dingen uit over computers. Maar het allerliefst haalt Douwe oude computers uit elkaar, niet zo gek dus dat deze slimme jongen later ICT'er wil worden. Zijn vrienden zijn ook heel slim en samen varen ze het hele dorp door in zijn eigen roeibootje. Kan Douwe een beetje trampolinespringen? En wat vindt hij ervan dat de vader van Zilver overleden is? Zal Zilver een gat in de lucht springen als hij hoort dat hij een rondleiding moet geven in de kerktoren? En hoe zal hij het vinden om met de vader van Douwe te klussen?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Sara vs Gaike

De islamitische Sara uit Den Haag is enig kind en ruilt met de christelijke Gaike uit Renswoude, die uit een gezin met zeven kinderen komt. Gaike haar gezin bestaat uit: haar ouders, broer, pleegbroer en vier zussen. Ze zijn thuis streng gelovig: Gaike ziet haar relatie met God als een hele hechte vriendschap: er is geen afstand, want zijn geest leeft in haar voort. Naast het bidden en het trouw volgen van de Bijbel, woont het gezin op zondag twee maal een kerkdienst bij. Hun grote woonboederij is van alle gemakken voorzien. Samen met haar gelovige vriendinnen bubbelt ze in de jacuzzi, zit ze in de sauna of springt ze op de trampoline. Daarnaast maakt deze harde werker iedere zaterdag dierenhokken schoon als bijbaan. Op zondag spelen ze een potje boerengolf of leggen ze een heerlijk stukje vlees op de barbecue. De islamitische en slimme Sara woont samen met haar Iraanse vader en Nederlandse moeder in een nieuwbouwhuis in Den Haag. Toen haar ouders elkaar ontmoetten, raakte haar moeder zo onder de indruk van het islamitische geloof dat ze sindsdien bekeerd is. Sara en haar moeder dragen beide een hoofddoek, want 'vrouwen worden gezien als een schat waarmee je niet mag pronken'. Deze intelligente meid neemt de regels uit de Koran heel serieus en mag bijvoorbeeld alleen halalvlees. De Bijbel ziet ze als verouderd en klopt volgens Sara niet. Haar ouders vinden educatie heel belangrijk en hebben daarom de beste school voor hun hoogbegaafde dochter uitgekozen. Sara is fel tegen het kapitalisme. Een jacuzzi thuis lijkt haar echter wel heerlijk, maar dan alleen als de welvaart in de wereld eerlijker verdeeld is. Hoe zal Sara reageren op het christelijke geloof? Wat vindt ze van alle luxe bij Gaike thuis? Vindt Gaike tijdens het shoppen een mooie hoofddoek en draagt ze hem? Steekt ze wat op van de Arabische les? Wat weten deze twee meiden uiteindelijk over elkaars geloof?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Junior vs Daniel

De actieve Daniël uit Bergambacht is gek op duiven en ruilt met Junior, een vluchteling uit Burundi die sinds kort een verblijfsvergunning heeft. Junior komt uit het Afrikaanse Burundi, maar woont al ruim zeven jaar met zijn vader in Nederland. Ze zijn gevlucht voor het geweld in hun geboorteland. Even zag het ernaar uit dat Junior en zijn vader terug moesten. Maar doordat alle kinderen uit het dorp voor Junior en zijn vader alles op alles hebben gezet om hen te helpen, mochten vader en zoon na anderhalf jaar toch officieel in Nederland blijven. De hip geklede Junior geniet hier nu volop van zijn vrijheid en leeft zich uit met zijn vrienden. Samen gaan ze vaak basketballen, zwemmen en natuurlijk voetballen. Zijn grootste droom is dan ook om profvoetballer te worden bij zijn favoriete voetbalclub Ajax. Daniël is enig kind en speelt snare drum in een Schotse band waar zijn moeder doedelzak speelt. Dat de gemiddelde leeftijd bij de muziekvereniging rond de zestig jaar ligt, trekt hij zich niets van aan. Ook maakt hij zich niet zo druk om zijn uiterlijk, dat betekent vrij weinig voor hem, hij doet gewoon aan wat boven in zijn kast ligt. Daniël heeft een aantal eigen duiven waarmee hij veel wedstrijden doet. Daarnaast is hij gek van wildwaterraften, darten én hij is iedere week in de keeperschool te vinden om nog beter te worden. Zijn favoriete club is Feyenoord en naast zijn verzameling aan beeldjes, knuffels en supermarktspeeltjes is zijn kamer één en al Feyenoord. De gelovige Daniël voelt zich heel veilig bij God. In de tijd dat Daniël veel gepest werd, kreeg hij veel steun van de Heer. Hoe reageert Daniël op de afkomst van Junior? En wat vindt deze Feyenoord-fan ervan dat zijn ruiler voor Ajax is? Kan de Afrikaanse Junior overweg met de schotse drum? En wat vindt hij ervan dat er een moeder aanwezig is in het gezin?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Anne vs Fieke

De sportieve Anne woont samen met haar ouders en twee zusjes in Utrecht. Het is een echt meidengezin waar altijd veel humor en gezelligheid is. Anne zit vol energie en wil niets van het leven missen. Met vader Joris deelt ze haar passie voor sport. Hij coacht haar hockeyelftal naar de top en samen trotseren ze de wind tijdens het windsurfen. Ook beste vriendin Anouk is dan graag van de partij. Anne vindt het belangrijk om alvast te sparen voor de toekomst. Om haar spaarpot te spekken, verzint deze ondernemende dame de gekste ideeën. Zo heeft creabea Anne op Koningsdag haar zelfgemaakte tassen verkocht en gaf ze voorbijgangers een mooi make-upje of nagellakje. Regelmatig komen haar vriendinnen langs voor een gezellig slaapfeestje. De spontane Fieke woont met haar ouders en zus Floor in Arnhem. Daarnaast heeft ze twee halfbroers en een halfzus van halverwege de dertig. Haar vader is 66 jaar, gepensioneerd en werkt vrijwillig als trambestuurder in het Openluchtmuseum van Arnhem. Kwebbelkous Fieke gaat graag bij haar vader op bezoek. Hier vermaakt ze zich met de oud-Hollandse spelen die het museum biedt, zoals slaan op de Kop van Jut, sjoelen en karweitjes van vroeger: breien en kleding wassen, schrobben en bleken met de hand. Fiekes moeder is predikant in de vrijzinnig protestantse kerk. Het geloof wordt thuis niet strikt doorgevoerd in de opvoeding: hoop, vertrouwen en liefde zijn de belangrijkste waarden die worden bijgebracht aan de kinderen. Weer of geen weer, op zaterdag gaat de actieve Fieke op avontuur met haar scoutingclub. Heeft Fieke het leuk tijdens het slaapfeestje met Annes vriendinnen? En hoe gaat haar opdracht in het centrum van Utrecht? Wat vindt Anne van het werk van Fiekes ouders? En hoe goed is zij in oud-Hollandse spelen?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Ian vs Diego

Turntalent Ian woont samen met zijn broertje de ene week bij zijn vader in Rhoon en de andere week bij zijn moeder in Barendrecht. Hij ruilt met de uit Colombia geadopteerde Diego, die veel over zijn leven nadenkt. De geadopteerde Diego woont samen met zijn zusje Laura en adoptieouders in Wervershoof. Zijn roots liggen in Colombia, maar inmiddels is Nederland al zeven jaar zijn thuis. Diego denkt vaak na over zijn adoptie. Hij vraagt zich af hoe het zou voelen om bij zijn echte ouders op te groeien. Ondanks het feit dat Nederland zijn nieuwe thuis is, voelt hij zich anders dan andere kinderen. Zijn adoptie was samen met zijn groeistoornis voor zijn klasgenootjes een reden om hem te pesten. Om zichzelf te kunnen beheersen tijdens deze confrontaties, is deze gevoelige jongen op de vechtsport taekwondo gegaan. Muziek is echter zijn allergrootste passie. Hij speelt elektrisch gitaar en zingt samen met zijn vrienden de hele dag door nummers van Sam Smith en Jason Mraz. Diego is ook enorm geïnteresseerd in techniek en scheikunde, waar hij later graag iets mee wil gaan doen. Topsporter Ian woont deels in Rhoon en deels in Barendrecht. Zijn ouders zijn tweeënhalf jaar geleden gescheiden, waardoor hij de ene week bij zijn vader en de andere week bij zijn moeder woont. Deze sportieveling traint zo'n negen uur per week om één van de beste turners van Nederland te worden. Met name de onderdelen voltige en de brug beheerst hij als de beste. Drie jaar geleden zag hij Epke Zonderland op de Olympische spelen en dacht hij: dit wil ik ook. Nu gaat het zo goed dat hij meedoet aan de Nederlandse Kampioenschappen. Naast turnen vindt Ian het te gek om te koken. Met zijn stiefbroer, broertje en buurjongen maakt Ian graag actiefilmpjes voor zijn eigen kanaal. Toch heeft zijn leven ook een minder leuke kant. De bedachtzame Ian wordt gepest. De treiterijen hebben het zorgeloze bestaan van Ian flink veranderd. Volgens zijn ouders is hij 'harder' geworden.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Summer vs Hadassa

In deze uitzending zien we Summer die ruilt met Hadassa. Summer is een stoere chick die met 80 kilometer per uur in haar kart over de kartbaan scheurt. Ze ruilt met de christelijke Hadassa die in kunstschaatsjurkjes de ene na de andere pirouette op het ijs maakt. De melkboerderij van de familie van de elfjarige Hadassa staat net buiten Utrecht in het pittoreske dorpje Tienhoven. Hoewel haar ouders dag en nacht bezig zijn met de koeien, is met modder spelen en poep scheppen niets voor Hadassa. Liever verkoopt ze verse melk in het winkeltje of helpt ze haar moeder in het huishouden. Haar blauwe overall en laarzen ruilt ze met alle plezier in voor haar glitterjurkje en kunstschaatsen waarmee ze over het ijs schittert. Hadassa en haar vriendinnen spreken vaak met elkaar af en op vrijdagavond gaan ze naar de Jeugdclub waar ze Bijbelse verhalen te horen krijgen en spelletjes spelen. De familie Floor is christen. Ze bidden voor en na elke maaltijd, op school moet Hadassa een rok dragen en zondag is de rustdag waarop het hele gezin naar de kerk gaat. De stoere Summer van 11 jaar droomt van een Formule 1 carrière. Met kartwedstrijden in Nederland, België en Duitsland heeft ze al heel wat bekers en medailles in de wacht gesleept. Alles in het leven van de familie Webb draait om haar sport. Vader Stephen sleutelt aan haar kart om deze piekfijn in orde te maken en haar fanatieke moeder staat bij elke wedstrijd langs de kant om aanwijzingen te geven. Deze Haagse dame heeft nog een stoere hobby: Freerunnen. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst in een joggingbroek en een comfortabel T-shirt, toevallig de favoriete outfit van Summer. In een rokje zal je haar nooit zien en van roze en glitters moet ze al helemaal niks hebben. Als Summer tijd heeft trapt ze met haar multi-culti vrienden en vriendinnen een balletje op het schoolplein en ook dan gaat deze fanatiekeling uiteraard voor de winst.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Casper vs Job

De stoere Brabantse Casper, zijn twee broers en ouders delen één grote passie: BMX'en. Hij ruilt met Job, die met zijn ouders in woongroep 't Groene Sticht in Utrecht woont. Job helpt daar onder andere in de tweedehandswinkel. De fantasierijke Job van 11 jaar mag dan wel enig kind zijn, in de innovatieve woonwijk 't Groene Sticht woont iedereen samen als één grote familie. Dollen met de vrijwilligers in kringloopwinkel de Emmaus, een hapje eten bij de Hoge Weide waar mensen met een handicap werken of oude meubels pimpen bij Remake, Job voelt zich helemaal thuis op het plein. Diversiteit, respect en duurzaamheid is erg belangrijk in huize Smits. Zo wekken ze energie op met zonnepanelen, wordt vrijwel alles gerecycled en staat er geen auto voor de deur. Job zou het liefst zien dat iedereen iets korter zou douchen of op een andere manier zorgt dat de natuur gespaard wordt. Maar zijn allergrootste wens is om later profhonkballer te worden. Tijdens zijn pitchertraining oefent hij flink op zijn strakke worpen. Met zijn vrienden bezoekt hij musea of hij droomt weg bij een spannend historisch verhaal op de leesbank in de Emmaus. De 11-jarige ultra-sportieve Casper leeft voor de stoere fietssport BMX. Zijn familie woont dan wel in het Brabantse dorpje Geldrop, voor wedstrijden reizen ze met hun caravan door de hele Benelux. Deze drievoudig Nederlands kampioen kan niet achterblijven op de Europese- en Wereldkampioenschappen en traint heel hard voor zijn grote droom: meedoen aan de Olympische Spelen. Dat Casper door de winterse temperaturen zijn BMX-fiets tijdelijk in de schuur moet zetten betekent niet dat hij stilzit. Hij doet graag een lesje kickboks met zijn twee grote broers, die hem niet ontzien tijdens een potje sparren. Onder het motto 'daar word je hard van' komt Casper een heel eind. Zijn grenzen opzoeken doet hij ook samen met zijn vrienden in het skatepark.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Marina vs Joy

De vrolijke Joy van 11 jaar woont samen met haar ouders en zusje in een appartement in Scheveningen met uitzicht op zee. Haar mooie looks heeft ze van haar in Suriname geboren vader. Roti, bara of pom: elke dag staat er wel een lekker Surinaams gerecht op tafel. Regelmatig neemt deze sportieve meid het op tegen haar opa op de golfbaan. Samen rijden ze over de green en oefenen op hun hole-in-one. Naast dat Joy handig is met golfclubs, kan ze ook goed overweg met haar zelfontworpen keu. Ze krijgt wekelijks les in poolen, verslaat met gemak haar vader en hoopt binnenkort mee te doen aan een NK. Deze creatieveling knutselt de mooiste dingen met haar vriendinnen of ze fietst samen met hen naar het strand om lekker uit te waaien. Zolang er maar genoeg tijd overblijft om te studeren, want dokter of piloot worden lijkt de carrièrejager wel wat. De 11-jarige Marina werd blind toen ze nog een baby was. Afgezien van een aantal aanpassingen in huis en op school leidt Marina een heel normaal meisjesleven: ze rijdt paard, laat haar honden uit en speelt buiten met haar vriendinnen die haar af en toe uit de bosjes moeten plukken als ze vol overtuiging de verkeerde kant op rent. Met haar ouders vlogt deze kletskous over haar dagelijks leven in Hendrik-Ido-Ambacht en laat ze zien dat niets haar in de weg staat en alles juist een uitdaging is. Toch kunnen onbekende omgevingen soms lastig zijn als je niet kunt zien, daarom neemt Marina als het echt niet anders kan, haar stok mee. Samen met haar moeder test ze hotels op hun gangbaarheid voor mensen met een beperking. En als ze er dan toch is kan ze natuurlijk net zo goed het zwembad en de toetjes aan een grondige inspectie onderwerpen.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Luka vs Janne

De vrijzinnige Janne woont met zijn ouders en broer Abe in het dorpse Rheden. Het gezin leeft bewust. Zo hebben ze geen auto, eten ze biologisch en rommel die ze op de stoep zien liggen ruimen ze op. Daarnaast hebben Jannes ouders ervoor gekozen om parttime te werken, ze hechten namelijk weinig waarde aan materialisme. De stoere Janne is eigenlijk een meisje, maar voelt zich van kleins af aan al een jongen. Binnenkort start hij met puberteitsremmers, die onder andere het krijgen van borsten tegengaan. Op zijn achttiende mag hij kiezen voor een geslachtsoperatie, maar Janne besluit dat tegen die tijd wel. Jannes hobby is toneel, daarvoor gaat hij wekelijks met de trein naar les. Met zijn vrienden trapt hij graag een balletje of speelt hij een spannend spel. Kletskous Luka woont in Apeldoorn met zijn ouders en zijn negenjarige broertje Max. Zijn ouders werken hard en Luka vindt het belangrijk dat ze veel geld verdienen want zo kunnen ze een hoop leuke dingen doen. Luka heeft veel mooie reizen met zijn ouders en broertje gemaakt. Later wil hij graag een wereldreiziger worden die nieuwe dieren ontdekt, maar pas nadat hij kampioen is geworden met paardrijden. Luka's broertje van negen heeft een verstandelijke handicap, waardoor hij zich jonger gedraagt dan hij in werkelijkheid is. Luka heeft het niet moeilijk met de situatie. Hij heeft juist een goede band met zijn broertje en helpt hem waar nodig. De zelfverzekerde Luka is gelukkig met zijn leven en wil hier niets aan veranderen, hij heeft eigenlijk alles wat zijn hartje begeert. Hoe reageert Luka op het verhaal van Janne? Steekt hij wat op van de vrije en bewuste instelling van Jannes ouders? Wat vindt Janne van alle luxe die Luka heeft? En hoe gaat zijn opdracht te midden van echte Maleise beren en panters?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Babette vs Merel

De muzikale Merel woont met haar zusje en moeder, die gastouder is, in Castricum. Zij ruilt met de vrolijke Babette, die met haar hechte en sportieve gezin aan het water in Amersfoort woont. De keurige Babette maakt onderdeel uit van een typische happy family. Haar ouders hebben beide een goede baan. Daarnaast verbouwen ze woningen voor expats in Senegal en daarom is Babette ook al twee keer in Afrika geweest. Dat vond ze erg leuk, maar skiën in Oostenrijk vindt ze nog veel toffer. Naast op vakantie gaan, doet het gezin nog veel meer samen, zo houden ze van spelletjes, shoppen, skeeleren en gaan ze graag naar het museum. Drukke Babette heeft daarnaast ook nog tijd voor haar vriendinnen. Samen kijken zij spannende films, kletsen ze de hele nacht door tijdens logeerpartijtjes en zitten ze in hetzelfde hockeyteam. Babette is een gelukkig meisje dat bijna alles heeft wat haar hartje begeert. Er is nog één droom die in vervulling moet gaan, later wil ze actrice worden. Eigenlijk wordt Babette overal wel blij van, maar van spinnen en insecten gaat ze heel hard gillen. De zorgzame Merel woont samen met haar zusje en moeder in een klein rijtjeshuis in Castricum. Haar moeder is gastouder en dat betekent dat er vaak kinderen over de vloer zijn. Overdag slapen zij zelfs in Merel haar kamer. Deze lieve meid vindt dat soms wel lastig, maar ze is zo dol op kinderen dat ze het eigenlijk wel gezellig vindt. Als bijbaantje past Merel op, survivalt ze tijdens de scoutingles, zit ze op jazzdans en speelt ze ook nog eens keyboard. Haar vriendinnen zijn ook erg muzikaal en gezamenlijk hebben ze een nummer geschreven. Omdat er geen vader in huis is, helpen Merel en haar zusje Jade een beetje in het huishouden. Door het gemis van een vader, heeft ze een hele hechte en bijzondere band met haar moeder. Vertelt Merel haar diepste geheimen tijdens het vriendinnenspel? En, speelt zij de sterren van de hemel tijdens haar opdracht?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Joyce vs Avay

De zorgeloze Joyce woont op een koeienboerderij in Sambeek. Ze ruilt met de verantwoordelijke Avay uit Giesbeek, die een slechthorende moeder en dove vader heeft. De zelfstandige Avay woont met haar ouders en broer in een rijtjeswoning in het Gelderse Giesbeek. In de meeste gevallen zorgen ouders voor hun kind, maar in Avay's geval ontfermt zij zich veel over haar ouders. Haar moeder is namelijk slechthorend en haar vader is doof. De gehoorafwijking van haar moeder is erfelijk, maar gelukkig hebben Avay en haar broer nergens last van. Wel is hun dagelijks leven aangepast aan de beperkingen van hun ouders. Gebarentaal gebruiken ze niet, maar ze moeten heel goed articuleren, televisie kijken met ondertiteling en de deurbel is vervangen door een knipperende lichtflits. Avay heeft zelf geen moeite met de situatie, maar vindt het vooral vervelend voor haar ouders. Het hechte gezin gaat met alle plezier naar het zwembad of winkelen in de stad. Avay's hobby's zijn turnen en dansen bij de dansgarde. De boerse Joyce woont met haar ouders en broertje op een koeienboerderij in het Brabantse Sambeek. Naast zestig koeien hebben ze kalfjes, twee pony's, een paard, een hond en een kat. Joyce leeft een zorgeloos leven en vermaakt zich ieder moment van de dag op de boerderij. Er is daar van alles te beleven, zo zijn er tractoren, shovels, motoren en een jeep waar deze durfal maar wat graag mee racet. Ook klimt en klautert deze actieve meid er op los in de hooibalen met haar vrienden en vriendinnen. Daarnaast is ze dol op voetballen. Kortgezegd houdt deze stoere chick van alles wat zich in de buitenlucht afspeelt, maar van meidendingen zoals dansen, opmaken en winkelen moet ze echt niks hebben. Weer of geen weer, vies worden is wel het laatste waar ze zich druk om maakt. De regen maakt het juist extra leuk om te crossen over het land en om met modder te gooien.

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Loeck vs Maurice

De spontane Loeck heeft alles wat zijn hartje begeert en woont in een gigantisch huis in Borgharen. Hij ruilt met Maurice uit Echt, die niet ver bij hem vandaan woont, maar een totaal ander leven leidt door de beperking van zijn nierziekte. Spraakwaterval Loeck woont met zijn ouders, broertje en zusje in een groot vrijstaand huis in het Limburgse dorpje Borgharen. Loeck leidt een zorgeloos bestaan, waarin hij graag alles doet wat hij leuk vindt. Zo is het een erg sportieve jongen die meerdere keren in de week op het voetbalveld staat. Hij wil later profvoetballer worden, maar uitvinder of cabaretier lijkt hem ook wel wat. Loeck kijkt veel filmpjes van cabaretiers en doet hen vervolgens na. Ook bedenkt hij 's avonds in bed de beste moppen. Tijdens lange wandeltochten bestudeert hij kleine kriebelende beestjes. Loeck is een belangrijk lid van de Raad van Elf van zijn carnavalsvereniging. Hij doet alle toespraken namens zijn prins en prinses op evenementen, presentaties en felicitaties. De twaalfjarige Maurice heeft al heel wat meegemaakt in zijn jonge leven. Hij is namelijk geboren met een nierziekte en dit heeft grote impact op zijn dagelijks leven. Zijn nieren zijn misvormd en werken nog maar voor tien tot vijftien procent. In vergelijking tot veel leeftijdgenootjes moet Maurice een hoop laten, zo kan hij bijvoorbeeld geen contactsporten zoals voetbal en judo doen. Het risico dat zijn nieren dan nog meer beschadiging oplopen is te groot. Zijn ouders en broertjes steunen hem door dik en dun. Ook zijn vrienden houden rekening met zijn ziekte en samen spenderen ze heel wat uren achter de gamecontrollers. Maurice blijft hoe dan ook positief en hoopt snel een nieuwe nier te krijgen, het allerliefst van zijn vader die een speciaal traject voor transplantatie volgt. Hoe doet Maurice het op Loecks zijn plek in de Raad van Elf? En hoe zit het met zijn gevoel voor humor?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Vera vs Nienke

De twaalfjarige Nienke woont samen met haar moeder, stiefmoeder, broer, tweelingbroer en halfzusje in het Brabantse Oisterwijk. Toen zij vier jaar oud was, zijn haar vader en moeder gescheiden. Haar vader hertrouwde al vrij snel na de scheiding. Moeder Simone sloeg een andere weg in, na haar huwelijk kreeg zij een liefdesrelatie met haar beste vriendin Sanne. Aan het begin was dat wel even wennen, maar nu is Nienke hartstikke trots op haar moeder. De relatie tussen haar moeder en Sanna is tien maanden geleden bekroond met een dochtertje, Fem, waar Nienke helemaal gek op is. In haar vrije tijd is Nienke graag buiten met haar vriendinnen, speelt ze handbal, gaat ze discozwemmen of rijdt ze paard. Dat is haar grote passie. Ze vindt het niet alleen heel erg leuk, deze paardengek is er ook nog super goed in. Zo won ze verschillende wedstrijden en is ze ook nog clubkampioen geworden. De christelijke Vera woont met haar ouders en broertje in Gouda. Ze zit op een streng reformatorische school waar ze altijd rokjes moet dragen. Haar vriendinnen zitten ook op deze school en geloven net als Vera in God. Elke dag bidt ze minimaal drie keer en de Bijbel staat centraal in het gezin. Op zondag gaat ze twee keer naar de kerk en op dinsdag volgt ze catechisatie. Naar haar idee heeft God de man en vrouw geschapen en horen zij bij elkaar. Homo's mogen daarom niet trouwen en geen kinderen krijgen. Een leven zonder God kan Vera absoluut niet voorstellen. Deze uitgesproken meid weet waar ze voor staat en wil dat het liefst aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Haar vader is kok en samen met hem maakt ze de lekkerste gerechten. Hoe zal Vera reageren op een thuissituatie met twee moeders? En zal ze genoeg snelheid kunnen maken op het paard? Hoe zal Nienke het vinden om in een streng gelovig gezin, met de daarbij behorende meningen terecht te komen?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Jelle vs Ties

De extreem sportieve Jelle woont met zijn ouders en zestienjarige zus in een twee-onder-een-kapwoning in Baarlo. Toen Jelle zeven jaar oud was, werd hij na een proefles fietscrossen helemaal verliefd op de sport. Nu traint hij twee keer per week, doet vaak mee aan belangrijke wedstrijden en ook in zijn vrije tijd raast hij graag met zijn vrienden door de straten van Baarlo. Vorig jaar werd hij zevende van Nederland en deed hij mee aan het WK BMX. Bij clubwedstrijden wordt hij vaak eerste. Regelmatig komt deze snelheidsduivel met schrammen en kneuzingen thuis. Jelle beheerst niet alleen zijn super snelle crossfiets, ook haalt hij gewaagde capriolen uit op zijn stuntstep. Deze waaghals legt het liefst alles vast met zijn camera en maakt hier mooie films van. De dromerige Ties woont samen met zijn moeder in een bejaardencomplex in Loon op Zand. Zijn ouders zijn gescheiden en doordat zijn vader op booreilanden werkt, zien ze elkaar niet vaak. Ties is een jongen met een rijke fantasie. Door zijn grote verzameling dinosauriërs, draken en zijn kast vol dierenboeken weet hij er letterlijk alles vanaf. Soms zou hij willen dat hij een dier is, maar dan heb je volgens hem ook te maken met de kringloop van het leven: eten of gegeten worden. Verder houdt Jelle graag een Chinees bordje hoog tijdens de circusles of legt hij een slang om zijn nek tijdens een bezoek aan het reptielenhuis. Verder is Ties een echte huismus en ziet hij het nut niet in van trappen tegen een bal. Zijn droom is om directeur te worden van een sprookjesachtige dierentuin met reptielen. Welke tricks durft Ties op de stuntstep? En beheerst hij de crossfiets op het parcours tijdens zijn opdracht? Welke capriolen haalt Jelle uit tijdens de circusles? En weet hij genoeg over dinosauriërs?

Deze uitzending bekijken

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp: Alisa vs Noa

Dierenvriend Alisa loopt wekelijks hondenshows en krijgt les van haar oma. Ze ruilt met Noa, een geadopteerd meisje uit China dat met gemak naar de top van de klimmuur klimt. De Twentse Noa is tien jaar oud en woont samen met haar moeder in het dropje Losser. Noa is geboren in China en als baby geadopteerd door haar Nederlandse moeder. Sindsdien gaan de twee als beste maatjes door het leven. Behalve als de bordspellen op tafel komen, dan kan het er nog al eens hard aan toegaan. Samen met haar beste vriendinnen, die ook geadopteerd zijn uit China, droomt Noa van een avontuurlijke reis door het land van de panda's en de Chinese Muur om met eigen ogen te zien waar ze vandaan komen. Tot die tijd vermaken de meiden zich prima met discozwemmen, rondjes rijden op hun eenwieler en het bouwen van de coolste boomhutten. Spierballen om de bomen in te klimmen kweekt deze stoere meid tijdens haar wekelijkse lessen in de klimhal waarbij ze moeiteloos naar de top klautert. Alisa is tien jaar oud en loopt elke week hondenshows. Tijdens deze shows laat ze haar honden gehoorzaam aan de lijn lopen, goed luisteren en ze zorgt er ook nog eens voor dat deze viervoeters er piekfijn uitzien. De kneepjes van het vak leert deze dierenvriend van haar grote voorbeeld: haar oma Alma, die al heel wat prijzen in de wacht heeft gesleept en ook hondenfokker is. Samen verzorgen ze de honden, leren ze hen kunstjes en worden ze uitgebreid vertroeteld. Alisa woont samen met haar ouders en twee broertjes in Heerhugowaard. Ze heeft niks te klagen, alhoewel, een eigen hond zou ze, in tegenstelling tot haar hardwerkende ouders, graag willen hebben. Zij vinden vier katten, twee cavia's en een aquarium vol wandelende takken meer dan genoeg. Moeder en dochter laten zich graag verwennen met een manicure en met haar vriendinnen bakt ze de kleurrijkste taartjes en cakejes. Is Alisa sterk genoeg om naar de top van de klimhal te klimmen?

Deze uitzending bekijken